theerapie losse thee

Naast de Matcha thee kun je bij ons ook kiezen voor losse thee.

Veel mensen zeggen ‘thee is thee’, dat het niet uitmaakt of je een goede kop thee zet met losse thee of een theezakje. Het gebruik van theezakjes is snel en gemakkelijk. Ook zijn er aardig wat verschillende smaken verkrijgbaar. Waarom zou je dan toch kiezen voor losse thee?

De bladeren voor zowel thee in theezakjes als losse thee komen allemaal van dezelfde theeplant. Het verschil zit hem echter in de bewerking van deze bladeren. Voor theezakjes worden kleine stukjes thee gebruikt, net een beetje meer gruis dan stof. Voor losse thee wordt een groot deel van het daadwerkelijke theeblad gebruikt. Terwijl het verschil oppervlakkig lijkt, is dit zeker niet het geval.

Wanneer theebladeren gesneden of tot kleine stukjes gebroken worden, verdwijnen de smaakverbindingen redelijk snel. Wanneer ze eenmaal opdrogen, is de thee minder smaakvol dan voor de tijd. Wanneer theebladeren hun volledige, natuurlijke vorm behouden, drogen ze niet uit. Omdat de bladeren niet verdrogen, houden ze de heerlijke smaakverbindingen vast. Hierdoor heeft de thee meer smaak en aroma als er thee van gezet wordt.

Nadat je eenmaal thee hebt gezet van losse thee, zie, ruik en proef je het verschil!

Bij ons kun je kiezen uit 11 verschillende soorten losse thee, verpakt per 50 gram. Allemaal met een theerapeutische werking én 100% biologisch.

Voor het zetten van de losse thee kun je de broderietheezeef gebruiken, de theeknijper of je kiest voor één van onze luxe thee-eieren.

Accessoires