Veelgestelde vragen

Hoe smaakt matcha?

Matcha smaakt fris en fruitig, vergelijkbaar met groene thee maar dan krachtiger. De smaak lijkt een aantrekkelijke balans tussen licht zoet en licht bitter. De hoogste kwaliteit matcha leunt meer naar de zoete kant, terwijl de wat mindere matcha bitterder zal smaken. Net als met koffie en andere theesoorten kiezen veel mensen ervoor om suiker of melk aan hun matcha toe te voegen.

Matcha is ook erg geschikt om toe te voegen aan één van jouw favoriete recepten om ze gezonder te maken (hier zijn enkele matcha recepten die je misschien leuk vindt om te proberen)

Wat is het percentage matcha in jullie matcha poeder?

Alle matcha producten van matchatheekopen.nl zijn 100% pure biologische matcha poeder.

Je hebt misschien gezien dat sommige matcha producten een mengsel zijn van lagere kwaliteit thee (tencha en gyokuro) en échte matcha. Onze matcha is geen mengsel. Wij verkopen alleen ceremoniële kwaliteit producten en 100% puur biologisch.

Hoeveel cafeïne / theïne bevat matcha?

Een kop groene matcha thee (½ theelepel) bevat minder cafeïne dan een kop koffie, maar meer cafeïne dan een kop groene thee. Het exacte cafeïnegehalte varieert een beetje bij elke oogst van bladeren, maar het is ongeveer 29-37 milligram per kopje.

Ter referentie, een kop (230 ml) koffie bevat 160 milligram.

Is jullie matcha echt 100% biologisch?

Ja, al onze matcha poeder is 100% USDA Certified biologisch.

Wat is de voedingswaarde van matcha??

Onze groene matcha thee poeder bevat per 1/2 theelepel (2g) ongeveer 1g eiwit, .4mg ijzer en 2% van je dagelijkse inname van vitamine A (gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën).

Wat is L-theanine?

L-theanine is een aminozuur dat in planten zoals groene theebladeren zit. Het bevordert de productie van alfa-golven in de hersenen, en wordt gebruikt voor mentale focus, uithoudingsvermogen en verlagen van stress. L-theanine kan ook helpen tegen hoge bloeddruk en helpt de ziekte van Alzheimer tegen te gaan.