Waar is groene thee goed voor

is groene thee gezond?

Regelmatig genieten van een heerlijk kopje thee. Lekker thuis op de bank, misschien wel op je werk. Veel mensen doen dit dagelijks en niet zonder reden. Er zijn tal van onderzoeken die uitwijzen dat groene thee ontzettend gezond is.

Maar waar is groene thee nu precies goed voor? Is groene thee echt zo gezond? Deze vragen krijgen wij regelmatig en we proberen in dit artikel uitleg te geven.

> bestel groene thee direct

Wat is groene thee

Groene thee is een soort thee die is gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis plant, die niet dezelfde fermentering hebben ondergaan als zwarte thee. Groene thee is ontstaan in China, maar de productie heeft zich verspreid naar vele landen in Azië.

Zoals overal steeds kritischer naar gekeken wordt, ontkomt ook de groene thee hier niet aan. Is groene thee gezond of niet? En waar is groene thee goed voor? Dat vragen veel mensen zich af. Hier kunnen we een heel kort antwoord opgeven.

Ja, groene thee is gezond.

Groene thee bevat zogenaamde ‘bioactieve’ verbindingen zoals groene thee anti-oxidanten, die op verschillende manieren gunstig zijn voor ons lichaam. Vooral polyfenolen, bekend als catechine, zijn verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen van groene thee.

En groene thee is ook nog eens erg lekker! Reden genoeg om lekker te genieten en dat groene thee gezond is, is mooi meegenomen!

 

Voordelen groene thee - evenwichtig leven

Groene thee gezondheid

Dat groene thee goed voor je is blijkt wel uit wat je net gelezen hebt. Het volgende punt is dat er heel veel soorten groene thee bestaan. Misschien vind je het moeilijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Is alle groene thee gezond? Wat is dan gezonde thee? Welke groene theesoort is de beste keus?

Onze mening is duidelijk, matcha thee is het gezondst en daardoor een perfecte keuze! Aan matcha thee zitten talloze voordelen.

Is matcha thee gezond en waarom is matcha thee gezond? Kort samengevat bevat deze thee veel meer voedingsstoffen dan “gewone” groene thee. Dus waarom zou je nog voor de “gewone” variant kiezen als er een veel beter alternatief is? Gezondheid is voor iedereen natuurlijk erg belangrijk en slechts door het drinken van groene thee bevorder je deze!

Is matcha groene thee gezond?

en waar is groene thee goed voor?

Misschien vraag je je af of matcha thee gezond is. Als we het samenvatten in een enkele zin kunnen we simpel zeggen dat matcha groene thee gezond is. Waar is groene thee goed voor? We benoemen hieronder en aantal feiten.

  • Groene thee kalmeert lichaam én geest
  • Groene thee verhoogt je metabolisme (stofwisseling)
  • Groene thee verlaagt het risico op het ontwikkelen van hypertensie (hoge bloeddruk)
  • Groene thee heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel
  • Groene thee versterkt je immuunsysteem en is dus niet alleen lekker maar ook gezond

> Lees ook: 22 dingen die je nog niet wist over matcha thee

Groene thee bevat ook het stofje L-Theanine. De concentratie is matcha thee is maar liefst vijf keer hoger dan in andere theesoorten. Dit ingrediënt is een antioxidant en stimuleert het immuunsysteem. Dat systeem is heel belangrijk want het geeft ons bescherming tegen virussen, bacteriën en andere ongewenste indringers die ons lichaam ziek willen maken.

De werking van dit systeem te bevorderen is dus altijd goed! Het moge duidelijk zijn dat matcha thee gezond is.

 

Wist je dat…

Epigallocatechine-3-gallaat (EGCG) is de meest voorkomende catechine in groene thee en vertegenwoordigt 50-75% van het totale catechine. EGCG is ook de meest effectieve groene thee antioxidant zover de voordelen voor de gezondheid betreft.

EGCG is uitvoerig getest in de afgelopen jaren om beter te begrijpen wat het kan betekenen voor het bestrijden van ziektes zoals kanker (bron).

Hoe gezond is groene thee

Wij zijn natuurlijk gespecialiseerd in matcha De lekkerste matcha, rechtstreeks uit Japan
Koop hier de lekkerste matcha van Japan. Gratis verzending, en wij doen niet moeilijk, zonder minimum orderbedrag.
groene thee. Matcha is de crème de la crème onder de thee en bevat ongeveer 10 tot 15 keer meer voedingsstoffen dan gewone groene thee.

Om je een idee te geven hoe gezond matcha is in vergelijking met andere “superfoods”, hier is een illustratie.

De effectiviteit van antioxidanten in “superfoods”
(Onderzocht door Brunswick laboratories)
Spinazie
Broccoli
Acai Bessen
Bosbessen
Granaatappel
Goji Bessen
Matcha

Afvallen en groene thee

De voordelen van groene thee zijn er teveel om op te noemen. Groene thee heeft ook een positief effect als het om gewichtsverlies gaat.

Het fijne is dat het een natuurlijke manier val afvallen is. Aan de slag gaan met chemische pillen om overtollig vet kwijt te raken is dus niet nodig. Door de thee gaat de verbranding van vet sneller en de stofwisseling gaat wat harder werken. Door groene thee afvallen is zeker mogelijk.

En met matcha thee gaat het nog beter dan met de gewone groene thee.

> bestel groene thee direct

 

Groene thee fitness

Groene thee fitness

Natuurlijk is bewegen ook erg belangrijk als het gaat om gewichtsverlies en op gewicht blijven. De combinatie van matcha groene thee fitness en gezond eten is helemaal perfect.

Zo krijg je net dat extra steuntje in de rug dat je misschien nodig hebt. Door het drinken van deze thee ga je merken dat je minder zin hebt in zoetigheid, ook erg fijn.

Matcha thee zal er ook voor zorgen dat je sneller spiermassa gaat opbouwen.

Dus op de vraag “waar is groene thee goed voor?” blijken er niet alleen gezonde stoffen in de thee te zitten maar is het ook nog een goed idee om de thee te combineren met je sportprogramma omdat het je zeker zal helpen sneller fitter te worden.

 

Matcha thee kopen - de beste matcha van Nederland

Wat is gezonde thee?

Een aantal vragen:

  • Wat is gezonde thee?
  • Ik wil afvallen met behulp van groene thee, welke thee soort is het meest geschikt voor mij?
  • Wat zijn de voordelen groene thee, welk soort werkt het beste?

Je leefpatroon veranderen door simpel het toevoegen van matcha aan “het dagelijkse menu” levert heel veel gezondheidsvoordelen op.

Is matcha thee gezond?

Het antwoord op deze vraag is je nu geheel duidelijk.

We hebben het steeds over thee maar met het poeder zijn ook nog andere producten te maken. Wat te denken van een gezonde smoothie Probeer ze allemaal
Er zijn zoveel heerlijke recepten te maken met matcha. Klik hier voor alle recepten en probeer zo allemaal!
? In plaats van warme thee is het ook mogelijk om te kiezen voor ijsthee.

Dus twijfel niet langer en ga meteen gezond, of gezonder leven. Dit gaat heel simpel door gebruik te maken van Japanse matcha thee.

Ervaar het zelf en de werking zal je overtuigen!

Geniet en deel deze pagina met iedereen die je lief is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *